Undersøkelse: Hva ville du betalt for et salg?

For litt tid siden ønsket vi å gjennomføre en undersøkelse for å finne ut mer ut hvilket forhold bedriftseiere og gründere har til salg. Undersøkelsen inneholdt tre enkle spørsmål for å kartlegge betalingsvillighet ved provisjonsbasert salg. Samt hvor ettertraktet det er med bruk av eksterne selgere
Survey-.png-3

For en uke siden ønsket vi å gjennomføre en undersøkelse for å finne ut mer ut hvilket forhold bedriftseiere og gründere har til salg. Undersøkelsen inneholdt tre enkle spørsmål for å kartlegge betalingsvillighet ved provisjonsbasert salg, samt hvor ettertraktet det er med bruk av eksterne selgere. Undersøkelsen foregikk på en tidsperiode på to uker med et ønske om å forstå hva dere bedrifter ønsker. Vi er med dette takknemlige for deltagelsen, og håper at undersøkelsen vil berike innsikten til oss og dere. Jeg vil nå ta dere igjennom resultatene.

Salg

Økt interesse for salg

Som en markedsplass for frilansere og oppdragsgivere har vi sett en økende interesse for salgs-relaterte oppdrag på Yesboss plattformen. Flere bedrifter ønsker selgere til å selge deres tjeneste eller produkt, enten om dette er ringelister, coldcalls, SDR eller møtebooking. Som et frilansmarked med kunnskap innen en rekke kompetanseområder, ser vi nytten av å samle inn mer data slik at vi best mulig kan tilrettelegge for oppdragsgivere og frilansere hos oss i Yesboss. I prosessen ble vi også oppmerksom på at dette var av interesse for flere av dere der ute.

Bedriftseiere ønsker eksterne selgere!

Med en undersøkelse på tre spørsmål fant vi ut at de fleste var villig til å betale 10% i provisjon for ett salg. Videre svarte de fleste respondentene “sannsynlig” på bruk av eksterne selgere, og at en selger som har et stort nettverk er mer attraktivt for bedriftseiere.

Utenfor dette ser vi at de fleste av respondentene er mer positive enn negative til bruk av eksterne selgere, hvor over 50% svarer svært sannsynlig eller sannsynlig i undersøkelsen. Vi kan anta responsen på “Hva hadde du betalt i provisjon for et salg?”, og “ hvilket kompetanse nivå hadde du vært villig til å betale for ved salg?”, vil produktet bedriften selger være avgjørende for utfallet i denne undersøkelsen. Med en ønsket provisjon på 5%, eller 10% av salget, kan vi anta at en fast pris ligger i grunn, eller at prisen av produktet er av høyere verdi.

Et av utfallene vi la sterkt merke til var blant annet at selgere med stort nettverk var mer ettertraktet enn senior selgere. Dette var et nokså overraskende funn, allikevel forteller det oss hvor stor innvirkning dette vil ha på et salg. Vi har gjennom denne undersøkelsen tatt med oss mye gode data i videre utvikling av produktet vårt, og hvordan vi kan tilpasse dette til en ettertraktet kompetanse. Vi håper med dette at resultatene vil være relevante for flere av dere, og at undersøkelsen kom til god nytte.

Bli med å ta undersøkelsen du også: SMOC.ai

Ønsker du å følge oss i Yesboss nærmere? følg oss på våre sosiale medier @yesbossnorge.

Mer å lese?

Skap sterke relasjoner til kundene dine med nyhetsbrev! – Møt vår samarbeidspartner MailMojo

Hvordan lykkes med salg gjennom Yesboss

Yesboss- Slik funker det!

Del innlegget

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Anbefalt til deg

Funny businesswoman going to work outdoor
Kunnskapsarbeider

Ny karrierevei?

Det nye året har ankommet og mange reflekterer kanskje over sin arbeidsituasjon og lønn. En gjennomgangstone er kanskje et ønske om økt fleksibilitet på arbeidstid, og kanskje en større grad av prestasjonslønn. Det har derfor vokst frem plattformer som lar deg spe på inntekten med ulike oppdrag. Yesboss er en plattform som matcher selskaper som har produkter og tjenester til salgs, med personer som har stort nettverk eller lyst til å selge.

Colleagues in industrial office building working at desk
Oppdragsgiver

Hva har firmabil, kantine og vask til felles?

På Yesboss plattformen kan næringsdrivende og bedrifter legge ut ulike salgsoppdrag av sine produkter og tjenester. Premisset for oppdraget er en beskrivelse av hva de ønsker å selge og til hvilken pris, men aller viktigst: Hva er de villig til å betale til en person som gjør et salg av deres produkt? Her er det mulig å avtale timeslønn, fastpris eller provisjon.

Back to top

Vi ønsker din tilbakemelding

Yesboss er et tidligfaseprodukt, derfor kan du være med å forme tjenesten ved å gi oss tilbakemeldinger.