Hvordan lykkes med salg gjennom Yesboss

Det krever kun små, enkle grep. Bruk en frilans-selger hos Yesboss for å få hjelp til å selge ditt produkt eller tjeneste.
Yesboss-salg-1

Ved å bruke en frilans-selger hos Yesboss vil dere kunne få hjelp til å selge flere produkter eller tjenester. Husk at du også kan hyre inn andre frilansere i andre ledd som f.eks ambassadører, markedsførere og møtebookere på Yesboss plattformen.

Hovedlønnen for gjennomført salg er en bonusbetaling i etterkant. Det er også fullt mulig å avtale en hybrid løsning mellom fast timeslønn og bonus. For eksempel kan oppdragsgivere betale den faste timesprisen på 500 kroner til selger for å sette seg inn i salgsmanualer eller utarbeide prospelister, i tillegg til å gi en god bonus per gjennomførte salg

Dette innlegget skal ta deg igjennom hvordan dere kan lykkes med salg gjennom Yesboss. Det krever kun små enkle grep.

Forberedelser

Et godt sted å starte før publisering av oppdrag vil være å kartlegge markedet, produktet dere selger og hvilke salgsstrategi dere ønsker, hvis dere ikke har dette fra før av.

Ved å oppgi tilstrekkelig informasjon vil det gi selger et tydeligere bilde av hva oppdraget innebærer. Hvis du ikke har denne informasjonen fra før av, kan du enkelt leie inn en markedsfører til å gjøre research eller produsere relevant salgsmaterialet via Yesboss-plattformen.

Definer markedet ditt

 • Hva er produktet dere ønsker å selge?
 • Hvilket konkurransefortrinn har produktet/tjenesten?
 • Hvem er kundene?
 • Har dere research om målgruppen?
 • Mersalg til eksisterende kunder?
 • Hva er målet selgeren skal oppnå?

Salgsmateriell

Har dere godt salgsmateriell fra før av, kan dere sende dette til selger under forhandlingene eller ettterpå. Dette gir selgeren en fin innføring i produkt og ordbruk, samt hvordan dere ønsker å kommunisere med kunder. Her kommer noen eksempler til salgsmateriell som anbefales å legge ved i oppdraget:

 • Produktbeskrivelse
 • Onepager
 • Pitch-deck
 • Video
 • Link til nettsted

Som nevnt tidligere: hvis dere mangler salgsmateriell eller god research om markedet dere er i, finnes det også kunnskapsarbeidere i Yesboss som kan hjelpe dere med dette.

Post oppdrag i dag!

Salgsstrategi

Neste steg i prosessen er å avklare salgsstrategi. Her har du mange alternativer du sikkert har gjort deg opp en tanke om. Du kan velge å være konkret og spesifisere en salgsstrategi, eller du kan åpne opp for nye fremgangsmåter ved at frilanseren finner ut av dette på egenhånd. Man får uansett en verdifull tilbakemelding, slik at man kan fatte bedre beslutninger i fremtiden.

La oss se på noen forsalg:

Salgsstrategi

Er du usikker på hvilken salgsstartegi som passer for din bedrift, kan du enkelt booke time hos vår rådgiver når det skulle passe din kalender.

Annonsen på Yesboss

Nå som du har gjort de nødvendige forberedelsene, definert strategi og mål, er det klart for å utforme ditt oppdrag. Gjennom opprettelse av annonse på Yesboss vil selgere ta kontakte med deg. Etter forventningsavklaring og tilstrekkelig informasjon er gitt, vil dere sammen forhandler om timer og pris på prosjektet. Du bør derfor spesifisere dette:

 1. Belønning/bonus
 2. Tidsperspektiv
 3. Salgsmetode

I tillegg til dette bør også oppdraget inneholde en beskrivelse.

Et eksempel på en god oppdragsbeskrivelse:

Salgsoppdrag fra BizBot

Leveranse og oppfølgning

Nå som du har gjennomført alle forberedelser og oppgitt grundig beskrivelse, vil dette bidra til at den riktige selgeren tar kontakt. Når selgeren tar kontakt vil det automatisk opprettes en egen chat mellom dere to.

I en og samme chat kan du initiere flere prosjekter, med samme frilanser hvor både betaling og kontrakter er tilrettelagt. Ønsker du å gi bonus eller ekstra belønning utenfor oppdragets sum, kan dette gjøres etter oppdraget er utført.

Betaling går automatisk når du som oppdragsgiver er fornøyd og leveransen oppfyller forventningene du har satt til selger. Du kan allerede starte et nytt prosjekt med samme frilanser dersom du ønsker det.

Kom igang!

Del innlegget

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Anbefalt til deg

Funny businesswoman going to work outdoor
Kunnskapsarbeider

Ny karrierevei?

Det nye året har ankommet og mange reflekterer kanskje over sin arbeidsituasjon og lønn. En gjennomgangstone er kanskje et ønske om økt fleksibilitet på arbeidstid, og kanskje en større grad av prestasjonslønn. Det har derfor vokst frem plattformer som lar deg spe på inntekten med ulike oppdrag. Yesboss er en plattform som matcher selskaper som har produkter og tjenester til salgs, med personer som har stort nettverk eller lyst til å selge.

Colleagues in industrial office building working at desk
Oppdragsgiver

Hva har firmabil, kantine og vask til felles?

På Yesboss plattformen kan næringsdrivende og bedrifter legge ut ulike salgsoppdrag av sine produkter og tjenester. Premisset for oppdraget er en beskrivelse av hva de ønsker å selge og til hvilken pris, men aller viktigst: Hva er de villig til å betale til en person som gjør et salg av deres produkt? Her er det mulig å avtale timeslønn, fastpris eller provisjon.

Back to top

Vi ønsker din tilbakemelding

Yesboss er et tidligfaseprodukt, derfor kan du være med å forme tjenesten ved å gi oss tilbakemeldinger.