Manual: alt du trenger å vite som frilanser

Er du som frilanser usikker på hvordan du skal komme i gang inne på yesboss? Her er en enkel veiledning fra A til Å.
showing-off-his-moves-shot-of-a-group-of-business-2022-08-26-12-00-15-utc

Hei kjære frilanser!

Velkommen til yesboss-teamet.

Er du usikker på hvordan du skal komme i gang inne på Yesboss? Her er en enkel veiledning som tar deg gjennom:

 • Registrer bruker
 • Hvordan få betalt
 • Ta ditt første oppdrag
 • Chatfunksjon: forhandling, kontrakt og betaling

Se denne videoen som forklarer din fordel som frilanser hos oss.

Frilanser hos Yesboss

Som frilanser registrer du enkelt en profil her. Når dette er gjort så klikker du på knappen Finn Oppdrag. Da vil det automatisk dukke opp en pop-up som tar deg til vår onboarding. Vår onboaring knytter din bedriftskonto opp mot vårt betalingssystem, Stripe slik at du sikkert skal få utbetalt din belønning etter et gjennomført prosjekt. For å kunne gjøre dette du ha et enkeltmannsforetak eller AS. Har du ikke dette så kan du opprette det her.

Har du Stripekonto fra før av?

Når du registrerer en bruker på Yesboss får du samtidig en “Stripe Express-konto”. Du trenger en ferdig onboardet Stripe Express-konto for å ta oppdrag på Yesboss. Selv om du har en vanlig Stripe “Standard konto” fra før av, må du fremdeles fullføre onboardingen igjennom Yesboss, da dette er to forskjellige kontoer med ulike egenskaper. Onboardingen starter du ved å trykke Finn Oppdrag fra menyen.

Hva er IBAN og hvordan finne dette?

Er du usikker på ditt IBAN nummer, så går du inn på din bank og finner informasjonen der. IBAN nummer består av bokstavene NO og to nummer (kommer an på hvilken bank du har) og ditt kontonummer.

Klikk her for å finne ditt IBAN nummer.

Ta prosjekter

Når du har gjennomført onboarding, vil du få tilgang til prosjektene som ligger ute. Disse prosjektene vil gi deg tilstrekkelig informasjon, og dersom du finner noe interessant og ønsker å komme i kontakt med oppdragsgiver for å høre mer, så klikker du på knappen Ta Prosjekt. Dette betyr ikke at du er forpliktet til å ta prosjektet, men at du kan kommunisere med oppdragsgiver gjennom vår chatfunksjon. Når du velger et prosjekt vil prosjektet bli gjemt for andre kandidater, så sørg for at du tar prosjektet med intensjon om at du er rett kandidat til å dekke kundens forespørsel.

Chafunksjon

Når du har tatt et prosjekt og kommer i kontakt med oppdragsgiver, så har oppdragsgiver to muligheter. Nr1 → gå videre med deg som kandidat dersom et er en match. Nr2 → avslutte forhandlinger og prosjektet blir synlig for andre kandidater.

Starte prosjektet, forhandle, kontrakt og belønning

Dersom dere er enige om å starte et prosjekt klikker oppdragsgiver på sin knapp Initier Prosjekt. Du har da blitt valgt som den beste selgeren på dette prosjektet og det skal inngås en kontrakt før oppstart og onboarding. Definer disse områdene:

 • Varighet på prosjektet
 • Utbetalingstidspunkt
 • Definere begreper som: konvertering, leads (varme og kalde), booket møte etc.
 • Konverteringsmål, antall bookede møter pr måned
 • Oppstart av prosjektet
 • Hvilket systemer/verktøy skal benyttes
 • Hvordan rapportere

Belønning:

 • Dersom provisjon: hvor mange %? Er dette av totalt sum i måneden eller per konvertering? Har du egen provisjonskalkyle så bør den lastes opp i chatten -> Normalt utbetaling i slutten av en måned, ingen forhåndsbetaling. Sett antall timer på 1 og oppdragsgiver forhåndsbetaler minstesum 500 kr inn til Yesboss for oppstart. Disse blir utbetalt til deg når utbetalingen gjøres fra oppdragsgiver
 • Dersom fastpris: definer hvor mye -> Betales av oppdragsgiver før oppstart. Disse pengene vil holdes trygt hos Yesboss til resultatene er gitt. Estimer antall timer i tilbudsmalen som tilsvarer totalsummen på din avtalte fastpris
 • Dersom hybrid belønning: hvor mye i grunnlønn og hvor mange % i provisjon. Estimer antall timer som tilsvarer grunnlønn og definer i beskrivelsen prosentsats i provisjon

Svarene på punktene ovenfor er viktig å legge inn i ditt tilbudsmal som kommer opp i chatten din. Dette blir den gjeldende kontrakten mellom deg og oppdragsgiver.

Er du usikker på noen av stegene i prosessen eller ikke vet hva som passer best for deg eller prosjektet? Da er det bare å ta kontakt med Kontakt@yesboss.no eller booke en 30 minutters samtale her. Vi bistår deg i prosessen slik at du og oppdragsgiver er trygge og kan fokusere maksimalt på det dere er gode på.

Vi ser frem til å se deg lykkes!

Del innlegget

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Anbefalt til deg

Funny businesswoman going to work outdoor
Kunnskapsarbeider

Ny karrierevei?

Det nye året har ankommet og mange reflekterer kanskje over sin arbeidsituasjon og lønn. En gjennomgangstone er kanskje et ønske om økt fleksibilitet på arbeidstid, og kanskje en større grad av prestasjonslønn. Det har derfor vokst frem plattformer som lar deg spe på inntekten med ulike oppdrag. Yesboss er en plattform som matcher selskaper som har produkter og tjenester til salgs, med personer som har stort nettverk eller lyst til å selge.

Colleagues in industrial office building working at desk
Oppdragsgiver

Hva har firmabil, kantine og vask til felles?

På Yesboss plattformen kan næringsdrivende og bedrifter legge ut ulike salgsoppdrag av sine produkter og tjenester. Premisset for oppdraget er en beskrivelse av hva de ønsker å selge og til hvilken pris, men aller viktigst: Hva er de villig til å betale til en person som gjør et salg av deres produkt? Her er det mulig å avtale timeslønn, fastpris eller provisjon.

Back to top

Vi ønsker din tilbakemelding

Yesboss er et tidligfaseprodukt, derfor kan du være med å forme tjenesten ved å gi oss tilbakemeldinger.