Personvernerklæring og informasjonskapsler

Ansvar

Denne personvernerklæringen gjelder for Yesboss sine nettsteder. Yesboss As er behandlingsansvarlig for personopplysninger som samles inn på nettsiden www.yesboss.no

Våre registreringer inneholder kun informasjon som personen frivillig gir oss og vi henter ikke inn informasjon for dette formålet fra tredjeparter. 

Yesboss er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av Yesboss.no. Utvikling, drift og vedlikehold av nettstedet håndteres av Yesboss. 

Det er kun Yesboss, med eventuelle underleverandører som har tilgang til opplysningene som samles inn. 

Webanalyse og innhenting av data

Yesboss samler inn nettstedsdata med bruk av Google analytics.

Eksempler på informasjon som innhentes og registreres:

  • Navn og e-postadresse hvis du har registrert dette eller valgt å motta vårt nyhetsbrev.
  • Informasjon om bruk av nettsiden, blant annet i form av hvilke undersider som besøkes, nettleserinnstillinger. 

Google Analytics bruker informasjonskapsler og mottar generell webstatistikk, som f. eks. nettlesertype, tidspunkt, språk og hvilken nettside brukeren kom fra. Mottatte opplysninger er underlagt Google sine retningslinjer for personvern.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse. Informasjonskapslene brukes for å analysere trafikken vår, forbedre nettsidene, gi innhold og annonser et personlig preg, og for å tilby funksjoner knyttet til sosiale medier.

Nettstedet lagrer søkeord som brukes. Dette for å gi en bedre indikasjon på hvilket innhold som er mest relevant og dermed spisse innholdet nærmere.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for “Husk meg”, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Nyhetsbrev

Du kan abonnere på nyhetsbrev slik at du mottar nyheter på e-post. Disse opplysningene lagres i en egen database.

E-postadressen vil brukes til å sende deg nyhetsbrev og vil aldri gis ut eller brukes til noe annet med mindre du aktivt har samtykket til dette selv. Ansatte i Yesboss As har tilgang til Mailchimp som er vår leverandør for utsending av nyhetsbrev via personlig pålogging. 

Skjemainnsending

Ved innsending av informasjon i skjema lagres IP-adressen i inntil 30 dager av sikkerhetsmessige årsaker før den slettes. IP-adresser hentes aldri ut med mindre det er mistanke om brudd på norsk lov eller andre alvorlige tilfeller. Kun databehandler har tilgang til å hente ut disse.

Medlemskap på Yesboss.no

Alle medlemmer har tilgang til medlemssidene, enten som “oppdragsbruker/bedrift” eller “kunnskapsarbeider/frilanser”. Da benyttes informasjonskapsler for innlogging og statistikk. IP-adresser logges i inntil 30 dager for å hindre misbruk.

I medlemssystemet registreres de opplysningene medlemmene selv oppgir ved innmelding og eventuelt senere, blant annet navn, ferdigheter og mail. Betalingshistorikk og eventuelle andre betalinger lagres også.

Hvert medlem kan selv redigere egne opplysninger og endre sine samtykker, for eksempel for om de vil motta nyhetsbrev og varsler eller ikke. I tilfeller der behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke kan du til enhver tid trekke samtykket tilbake.

Lese mer om regelverket eller klage?

Datatilsynets oppgave er å sørge for at personregelverket følges i Norge. På Datatilsynets nettsider kan du lese mer om hvilke rettigheter du har, hvordan personopplysninger skal behandles, og hvordan du kan eventuelt kan klage.